August billede 2015

RutekortetDigterruten Martin A. Hansen på Stevns omfatter 6 rutepunkter, hvoraf de 5 er beliggende i omegnen ved Tryggevælde Å og ådal. Det sidste rutepunkt er ved Holtug kirke på Stevns.
På hvert enkelt rutepunkt er opstillet en bænk samt en planche, som fortæller om forfatteren, der er født 20. aug. 1909 på gården Østerhøj, Maglebyvej 2, Strøby. Desuden er 3 korte uddrag fra en novelle eller roman, som har tilknytning til netop dette rutepunkt. Ønsker man uddraget oplæst på sin Ipad eller Smartphone er dette også en mulighed. Under aflytningen kan man så nyde udsigten fra bænkepladsen.
Digterruten blev indviet på forfatterens fødselsdag i 2014 og i sommeren 2015 blev etableret en mulighed for rundvisning på digterruten (se hjemmesiden: Landsforeningen Martin A. Hansen – digter og landskab). Rundvisning kan bestilles hos bestyrelsesmedlem Minna Skjoldan. Under rundvisningen, som kun kan effektueres ved gruppebesøg på minimum 10 personer, vil man få en kort orientering om forfatteren og rutepunktets lokalhistorie.
Samtlige bøger og noveller af Martin A. Hansen har udgangspunkt i hans iagttagelser og oplevelser fra barndomsårene i Strøby-området på kanten af Stevns.